Bezoek het Atlantikwall Centrum met een combiticket     • Enthousiaste vrijwilligers gezocht! Klik hier!     • Dagelijks geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur     • Expositie Crying Boys van 8 februari tot 26 april 2020    
Nederlands English

Week van de Biologie

Ontdek de pijlinktvis tijdens de ‘Week van de biologie’ in Fort Kijkduin

Maandag 25 mei t/m 1 juni 2020

 

Fort Kijkduin te Huisduinen, gelegen in een prachtig duingebied aan zee, heeft naast een rijke militaire geschiedenis ook een prachtig zeeaquarium waarbij vissen uit de Noordzee en de Waddenzee te bezichtigen zijn. Scholen met kleine zeebaarsjes, jonge platvissen, haaien en roggen zwemmen voorbij in de 14-tal bassins. Leuk weetje; Fort Kijkduin ligt pal naast paal 0, het punt waar het tellen van de strandpalen start en de Noordzee overloopt in UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee.

 

Tijdens de week van de biologie kun je bij Fort Kijkduin een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd.

 

Van maandag 25 mei t/m maandag 1 juni is er dagelijks om 14:30 uur een voerdemonstratie waarbij er de mogelijkheid is zelf een inktvis te ontleden.
De overige voerrondes worden om 12:30 en om 15:30 gehouden. Hierbij wordt er veel verteld over de vissen en hun omgeving.

 

Deze activiteiten zijn toegankelijk met de normale entreeprijzen van Fort Kijkduin. Voor meer informatie over het fort en de geschiedenis bezoek de website www.fortkijkduin.nl.

 

Fort Kijkduin
Admiraal Verhuellplein 1

1789 AX Huisduinen

0223-612366

info@fortkijkduin.nl

www.fortkijkduin.nl

 

Powered by: WebBuro WebBuro