Fort Kijkduin - adres
Fort Kijkduin - Museum Fort Kijkduin - Aquarium Fort Kijkduin - Evenementen Fort Kijkduin - Restaurant

Aquarium

In 1996 opende Prins Willem Alexander officieel het schitterend gerestaureerde fort en het voor Europa unieke zeeaquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd.

 

Je vindt hier een 11-tal schitterende aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange glastunnel en de zeezoogdieren expositie in de oude waterkelder met het skelet van Chris de Potvis.

Een bezoek aan ons aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken.

Hou wel in de gaten of ze een goed humeur hebben.

Klik hier voor openingstijden en toegangsprijzen

 

wrakkenbak

Als een schip zinkt en op de bodem terecht komt heet het vanaf dan een wrak. In dit aquarium is een wrak nagebouwd met hierin grote zeebaarzen en prachtige kathaaien die wel anderhalve meter kunnen worden!

doorlooptunnel

Fort Kijkduin was de eerste in Nederland met een aquarium waar je doorheen kan lopen. Zowel onder je als boven je en naast je zwemmen de zeebrasems, diklipharders en zeebaarzen. Met zijn ruim 250.000 liter vers zeewater is dit het grootste aquarium in Fort Kijkduin.

aaibak

Altijd al willen weten hoe een zeester of een zeeanemoon aanvoelt?  In de aaibak mag je ze aanraken!  Door het lage aquarium kunnen kinderen er gemakkelijk  bij.

getijdenbak

Hoe werkt eb en vloed? In de getijdenbak kan je het zien! In deze bak zitten ook een paar gigantische Noordzeekrabben, zo groot heb je ze nog nooit gezien!

golfslagbak

In Den Helder is het nooit windstil en zijn er altijd golven op zee. Hoe ziet dat er nou uit onder water? De grote kreeften laten het je zien.

holtebak

In de holtebak bevinden zich ruim 100 stekelbaarsen. Ze gedragen zich als echte piranha,s !

symbiosezuil

In dit nieuw ingerichte aquarium kan je een aantal mosselstrengen zien hangen en zit de bak helemaal vol met steurgarnalen. Zij werken met elkaar samen maar hoe dan? Kom het zelf zien!

roggenbak

In de roggenbak zwemmen een aantal verschillende soorten roggen, hondshaaien en platvissen. Als ze naar je toekomen kan je ze aanraken! En met de visvoerautomaat kan je ze nog zelf voeren ook!

themabak

In de themabak zwemmen gladde haaien die wel anderhalve meter kunnen worden. Ze zijn tam en daarom ook te aaien! Durf jij een gamba in de mond van een haai te stoppen?

palingzuil

De palingcilinder heeft een nieuw decor gekregen en er zitten nu reuzeveel palingen in! Ze hebben overal verstopplekken, maar kan jij uitvinden hoeveel er in zitten

wierenbak

We hebben nogal wat jonge vissen. Die vermaken zich uitsteken in de wierenbak

kraamkamer

In dit kleinere aquarium worden de grotere babies bewaard. Op dit moment kan je een klein hondshaaitje en een klein kathaaitje zien! Als ze groter worden verhuizen ze naar een groter aquarium.