Enthousiaste vrijwilligers gezocht! Klik hier!     • Fort Kijkduin, onderdeel van de Stelling Den Helder met een bijzonder Noordzee aquarium en een boeiend museum!     • Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur    
Nederlands English

Agenda

Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen:

Voerrondes in het aquarium om 12:30, 14:30 en 15:30

Rondleidingen door het museum om 11:00, 13:00 en 15:00


Evenementenagenda:

BELEEF DEN HELDER

Zondag 27 mei 2018

 

Op zondag 27 mei vindt het evenement Beleef Den Helder plaats. Speciaal voor deze dag is er een interessant en leuk programma ontwikkeld in de vorm van belevenissen voor gezinnen of grootouders met hun kleinkinderen.

Van ’s ochtend tot ’s middags gaan zij op avontuur en beleven zij de natuur en cultuur van Den Helder. Vanuit een aantal plaatsen in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen kunnen deelnemers op een bus stappen die ze naar hun belevenis in Den Helder brengt. Dit leuke dagje uit wordt tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden, zodat mensen kunnen ervaren wat er allemaal te doen is in Den Helder. Meer informatie volgt binnenkort online via www.denhelder.online/beleefdenhelder. De ticketverkoop start medio april. 

 

Beleef Den Helder is tot stand gekomen in samenwerking met tien cultuur- en natuurinstellingen uit Den Helder, namelijk het Reddingmuseum, Marinemuseum, ’t Kuitje, Fort Kijkduin, School 7, De Klimvallei, De Helderse Vallei, Triade, Theater de Kampanje en Citymarketing Den Helder.


 

FORTENFESTIVAL

Zondag 15 juli 2018

 

Midden in de zomer vindt dit jaar Fortenfestival plaats in Fort Kijkduin! Verwacht vele leuke activiteiten zoals markt, workshops, live-muziek, foodtrucks, visvoerdemonstraties, theater en kanonsschoten! Alles wordt tot leven gebracht door historische figuranten van de figurantengroep OuderwetZ. 

Meer informatie zal nader volgen. 

 

HALLOWEEN

Vrijdagavond 26 oktober 2018

 

Zoals ieder jaar wordt Fort Kijkduin compleet omgetoverd tot een groot en griezelig spookhuis met meer dan 100 acteurs en 10 scarezones! 

De adviesleeftijd is vanaf 12 jaar. Kaarten zijn in de voorverkoop online te koop bij Jongerencentrum de Wering. Meer informatie volgt ten zijner tijd. 

 

Fort Kijkduin is met Halloween op vrijdagmiddag na 13:00 niet meer geopend voor regulier bezoek vanwege de opbouw van het evenement.

 

 

MUSEUMNACHT

Vrijdagavond 23 november 2018

 

De jaarlijkse museumnacht vindt dit jaar plaats op 23 november. Voor degenen die Halloween te eng vinden is dit een perfect uitje, het is namelijk geschikt voor alle leeftijden. Gewapend met een fakkel betreed je het donkere fort onder leiding van een gids. Door het gehele fort worden er theateroptredens uit de historie voorgedragen waardoor het fort echt tot leven komt. 
Voor de museumnacht is reserveren vooraf aan te raden wegens de drukte. Meer informatie hierover volgt ter zijner tijd. 

 

 

FORT FAIRYTALE

Zaterdag 8 december 2018

 

Fort Fairytale keer weer terug! Dit is voornamelijk gericht op jongere kinderen én voor iedereen die van sprookjes houdt! 
Door het gehele fort lopen er sprookjesprinsen en prinsessen, kun je zingen met Elsa of eendjes vangen met Ariel. Pas op voor de gekke hoedenmaker uit Alice in Wonderland en wie weet zie je Alice zelf ook nog wel ergens verdwalen. Misschien is het handig als je leert toveren met Harry Potter op Zweinstein om je te wapenen tegen de enge piraten die door het zee-aquarium rond dwarrelen. Je waant je in een levende sprookjeswereld, je moet het zien om de betovering te kunnen ervaren!

Wederom worden de voorstellingen uitgevoerd door de Figurantengroep OuderwetZ. 

 

Kaarten zijn van te voren online te koop via de site van Winnubst, meer informatie volgt t.z.t. 

 

Fort Kijkduin is tijdens Fort Fairytale niet open voor regulier bezoek. 

Powered by: WebBuro WebBuro