• Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur     • Zondag 15 september FortenFestival in Fort Kijkduin!     • Enthousiaste vrijwilligers gezocht! Klik hier!     • Bezoek het Atlantikwall Centrum met een combiticket    
Nederlands English

Agenda

Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen:

Voerrondes in het aquarium om 12:30, 14:30 en 15:30

Rondleidingen door het museum om 11:00, 13:00 en 15:00

 

Op vrijdagen zijn er géén voerpresentaties.

 

Doordeweeks:

Rondleidingen door het museum om 13:00

 


Kom in de zomer naar Fort Kijkduin!

Nieuw:

 

- Tentoonstelling over Duitse Propaganda affiches uit WOII

- Zoologische expositie met schedels, koralen, schelpen en opgezette dieren

- Er zwemmen sinds kort zalmen in de doorlooptunnel van het aquarium!

 


Landrotten en schavuiten op het Fortenfestival!

 

Dit jaar wordt het levendige Fortenfestival voor de derde maal gehouden op zondag 15 september 2019 tussen 10:00 en 18:00 tijdens het Open Monumenten Weekend op Fort Kijkduin.

 

Het thema dit jaar? Landrotten en Zeebonken, Schatten en Schavuiten! Door het gehele fort zijn er vrolijke schavuiten van Figurantengroep OuderwetZ te vinden; ze knallen met laserguns, pistolen en soldaten vuren zelfs echte kanonnen af! Zien hoe professionals met elkaar zwaardvechten? Dat kan! Tijdens Fortenfestival houden de mannen (en zelfs stoere dames) een toernooi. Of even springen op het springkussen, een suikerspin halen of lekker wat limonade drinken? Dan zit je bij het pirateneiland helemaal goed. Maar misschien marcheren er ook wel hele enge soldaten door het fort heen. Durf jij met ze te praten? Of lijkt het je leuker om het spelletje ‘verover de vlag’ in de duinen te spelen?! Natuurlijk is er ook muziek; o.a. de gezellige lieden van accordeongroep Blikker Balgen spelen door het gehele fort hun lied.


Aan alle bezoekers wordt opgeroepen; trek je mooiste piratenoutfit aan!

 

Voor deze dag geldt een gereduceerd entree van €5, p.p. Kinderen van 3 jaar en jonger zijn gratis. Ook het een combi-bezoek aan het Atlantikwall Centrum vandaag? Dat kan deze zondag voor slechts €10,-.

Tickets zijn online te koop via de website van Fort Kijkduin Huisduinen of bij de kassa op het Fortenfestival zelf. Het tijdschema verschijnt t.z.t. op de website www.fortkijkduin.nl.

 


Ontdek de pijlinktvis tijdens de ‘Week van de biologie’ in Fort Kijkduin

Maandag 30 september t/m zondag 6 oktober 2019

 

Tijdens de week van de biologie kun je bij Fort Kijkduin een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd.

 

Van maandag 30 september t/m zondag 6 oktober 2019 is er dagelijks om 14:30 een voerdemonstratie waarbij er de mogelijkheid is zelf een inktvis te ontleden.
De overige voerrondes worden om 12:30 en om 15:30 gehouden. Hierbij wordt er veel verteld over de vissen en hun omgeving.

 

Daarnaast is er op donderdag 3 en op vrijdag 4 oktober om 14:00 een presentatie over de zoölogische collectie. Hier wordt naast uitleg over de diverse collectie dieren ook het bijzondere skelet van Chris de Potvis besproken. Dit skelet heeft het uitzonderlijke conservatieproces niet éénmaal maar zelfs twee keer ondergaan.

 

Op 4 oktober is het dierendag. Alle mensen die een achternaam hebben met daarin een vis óf een Noordzee-gerelateerde achternaam hebben mogen voor slechts €2,- naar binnen op deze dag! Voorbeeld: de familie Baars, Steur, Kotter, Anemoon, Net, of Hengel. Twijfelt u over uw naam? Neem contact op met de jury van Fort Kijkduin.

 

Deze activiteiten zijn toegankelijk met de normale entreeprijzen van Fort Kijkduin. 


Evenementen in 2019 op Fort Kijkduin

Zondag 15 september 2019: Fortenfestival

Ma 30 september t/m zondag 6 oktober: Week van de Biologie

Vrijdag 25 oktober 2019: Halloween

Vrijdag 22 november 2019: Museumnacht (de Museumnacht wordt dit jaar gehouden op Fort Harssens i.s.m. het Reddingmuseum en het Marinemuseum)

Zondag 8 december 2019: Fort Fairytale 

 

Meer informatie volgt!

Powered by: WebBuro WebBuro