Nederlands English

Agenda

Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen:

Voerrondes in het aquarium om 12:30, 14:30 en 15:30

Rondleidingen door het museum om 11:00, 13:00 en 15:00

 

Op vrijdagen zijn er géén voerpresentaties.

 

Doordeweeks:

Rondleidingen door het museum om 13:00

 


Kom in de herfst naar Fort Kijkduin!

- Tentoonstelling over Duitse Propaganda affiches uit WOII

- Zoologische expositie met schedels, koralen, schelpen en opgezette dieren

 

 


 

Ontdek de pijlinktvis tijdens de ‘Week van de biologie’ in Fort Kijkduin

Maandag 30 september t/m zondag 6 oktober 2019

 

Tijdens de week van de biologie kun je bij Fort Kijkduin een inkijkje nemen in het leven van de pijlinktvis. Door middel van een presentatie wordt de pijlinktvis ontleed en ontdek je meer over de levenswijze van het diertje, zijn aanvalstechnieken en waarom de inktvis een geliefde prooi is voor rovers. De stukjes inktvis mogen vervolgens zelf aan de haaien en roggen gevoerd.

 

Van maandag 30 september t/m zondag 6 oktober 2019 is er dagelijks om 14:30 een voerdemonstratie waarbij er de mogelijkheid is zelf een inktvis te ontleden.
De overige voerrondes worden om 12:30 en om 15:30 gehouden. Hierbij wordt er veel verteld over de vissen en hun omgeving.

 

Daarnaast is er op donderdag 3 en op vrijdag 4 oktober om 14:00 een presentatie over de zoölogische collectie. Hier wordt naast uitleg over de diverse collectie dieren ook het bijzondere skelet van Chris de Potvis besproken. Dit skelet heeft het uitzonderlijke conservatieproces niet éénmaal maar zelfs twee keer ondergaan.

 

Op 4 oktober is het dierendag. Alle mensen die een achternaam hebben met daarin een vis óf een Noordzee-gerelateerde achternaam hebben mogen voor slechts €2,- naar binnen op deze dag! Voorbeeld: de familie Baars, Steur, Kotter, Anemoon, Net, of Hengel. Twijfelt u over uw naam? Neem contact op met de jury van Fort Kijkduin.

 

Deze activiteiten zijn toegankelijk met de normale entreeprijzen van Fort Kijkduin. 


The Final Edition: Halloween op Fort Kijkduin

Durf jij het aan?

Op vrijdag 25 oktober wordt de final edition van Halloween in Fort Kijkduin georganiseerd. We gaan er uit met een knaller!
Ook dit jaar wordt Fort Kijkduin omgetoverd in één groot levend spookhuis. We organiseren de 12e, en tevens laatste, editie van dit spektakel met inzet van vele vrijwilligers: acteurs, grimeurs, decorateurs en licht en geluidspecialisten.

De digitale kaartverkoop is gestart!

https://shop.simpleticket.eu/?eventid=4AYnobwW‌De kaarten zijn ook te koop vanaf woensdag 25 september bij Kitty's Heksenketel.


Evenementen in 2019 op Fort Kijkduin

Ma 30 september t/m zondag 6 oktober: Week van de Biologie

Vrijdag 25 oktober 2019: Halloween

Vrijdag 22 november 2019: Museumnacht (de Museumnacht wordt dit jaar gehouden op Fort Harssens i.s.m. het Reddingmuseum en het Marinemuseum)

Zondag 8 december 2019: Fort Fairytale 

 

Meer informatie volgt!

Powered by: WebBuro WebBuro